.

- Évzáró ünnepély. Dec. 16-án az Efendi étteremben tarjuk az MLG évzáró ünnepélyét, ami egyuttal a 2O18-as év egyesületi közgyűlése is. Mindenkit szeretettel várunk családtagokkal, barátokkal együtt. Részvételi díj egyesületi tagoknak 25 lej, hozzátartozóknak (nem egyesületi tagoknak) 3O lej személyenként. Az ünnepi menü magába foglalja a "ki mit hoz" előételt, gombapaprikást puliszkával, egy bécsiszeletet szalmakrumplival, ásványvizet, kávét. Az innivalót mindenki ízlése szerint hozhatja magával, aki nem, az megvásárolhatja a büfében. A hagyományhoz híven lesz "mindenki nyer" tombola is. Ehhez szükséges, hogy minden résztvevő hozzon legalább 1 db. (3 lejnél értékesebb) tombola-tárgyat és egy teli kosár JÓKEDVET is ! 
    12-én, kedden 18 órakor az ünnepéllyel kapcsolatos megbeszélést tartunk a Bolyai u. irodában. Minden érdeklődőt várunk.      
 
             2O17 dec. 7                                             Málnási András
 
- Fotókiállítás.  Nov 25-én 18 órakor kerül sor a "Gombák szépe 4" pályázati fotókiállítás megnyitójára, és a beküldött képek díjazására, Marosvásárhelyen, a Vártemplomi diakóniai központ Bocskai termének előterében. Mindenkit szeretettel várunk ! 
 
        2O17  nov. 23                                                           Málnási András
 
   - Novemberi gombásztúra. Nov. 18-án kerül sor egyesületünk 2O17-es utolsó gombásztúrájára a Nyomáti-tetőn. Találkozás szombat reggel 9 órakor a Jeddi-úti buszmegállónál, a Centrofarm előtt . Innen indulunk -személyautókkal vagy távolsági busszal- a Nyomáti-tetőre, ahol remélhetőleg Fenyőpereszkét és Ízletes rizikét is találunk. A túra hossza kb. 4 km., időtartama kb. 4 óra, egy (szalonnasütéses) pihenővel.  Túra után megpihenünk a kebelei -ordásbuktás- vendéglőben. Túravezető Mózes Baba.  Mindenkit, egyesületi tagokon kívül is, szeretettel várnak a szervezők.  Akinek lehetősége van, kérjük jöjjön autóval, hogy a találkozóhelyről felvehesse gombásztársait is.               
 
   

    KÉRJÜK egyesületi tagjainkat és az MLG szimpatizánsait, támogassák jövedelmi adójuk 2%-ával tevékenységünket. Az erre vonatkozó részletek, utasítások az EGYESÜLETÜNK rovatban olvashatók.         KÖSZÖNJÜK !

       2O17 jan. 12                                       Az MLG vezetősége

 

   Egyesületünk új titkára, Kovács György létrehozta a Málnássy László Gombászegyesület face book oldalát. Kérjük tagjainkat és szimpatizánsainkat, íratkozzanak fel minél hamarabb a gyorsabb, közvetlenebb üzenetcsere érdekében.

         2O16 O4. 17                                          Málnási András            

                                

                                                                                                                                                  Egyesületünk tagsága az utolsó megbeszélésen úgy határozott, hogy ezután minden túrán személyenként 5 lejjel kell hozzájárulni, egyesületünk költségeinek fedezéséhez. Gyermekek részvétele ingyenes. Mindenki szíves megértését kérjük. 

            2O15 O4. O8                                    Málnási András

 

       GOMBÁS KÖNYVEK

    - A Corvin kiadó gondozásában, az utóbbi években megjelent gombáskönyvekhez egyesületünknél bárki hozzájuthat. Az alábbi két kiadvány áll rendelkezésünkre:

NÉGY ÉVSZAK gombás ételei - Erdélyi Konyha recepteskönyvek sorozat

GYÓGYHATÁSÚ GOMBÁK a Kárpát-medencében - Természetpatika sorozat

 Igényléseket várunk a Gombavizsgáló szakellenőrök rovatban feltüntetett telefonszámokon, amíg a készlet tart.

                                                                    Málnási András