.

 Júl. 6-án, a megbeszélésen megjelent MLG tagok úgy döntöttek, hogy júliusi gombásztúránkat az idén is a Somostető környékén tartjuk. A kőmedvénél kezdjük, és az állatkertnél fejezzük be. Találkozás júl. 15-én, szombaton 9 órakor a kőmedvénél (remélhetőleg élő medvével csak az állatkertben találkozunk). A gyűjtött gombákból rendezett kiállítás az állatkert bejáratához közeli helyen lesz. A könnyű túra kb. 8 km hosszú és 4 órát tart, egy pihenővel. Túravezető Mózes Baba. A túra időjárástól függetlenül meg lesz tartva.  Mindenkit szeretettel várunk.
 
           2O17 júl. 8                                                Málnási András         
 
Július 6.-án 18 órakor megbeszélést tartunk a Bolyai u. irodában. Napirendi pontok: a júliusi gombásztúra megszervezése, az állatkerti pannó anyagának frissítése, a honlappal kapcsolatos hiányosságok pótlása, a szeptemberi, gyulakutai MLG tábor és egyéb aktuális tennivalók megvitatása.   Minden egyesületi tagot szeretettel várunk !
 
       Málnási András                                                                2O17 júl. 4
 
   
Június 14-én, szerda du. 6 órakor megbeszélést tartunk a Bolyai u. irodában. Napirenden a  nagyernyei gombásztúra előkészítése, az állatkerti ismertető anyag frissítése, és Fedor Ica írónő, kedves magyarországi gombásztársunk könyvbemutatója.                                                                  A két könyv ("Gomboszi" és az "Akkordok") bemutatója június 16-án, pénteken 17 és 19 órakor lesz Marosvásárhelyen, a KOBAK könvesboltban - az új posta mellett -,  az ernyei gombásztúrára 17-én, szombaton kerül sor. Az állatkerti tevékenység időpontját ott határozzuk meg.                                      Minden egyesületi tagot szeretettel várunk.
          2O17 jún. 6                                           Málnási András
 

    

                                     Fotó-pályázati felhívás

  A pályázatra a szervezők olyan fényképeket várnak, amelyek gombákról, gombacsoportokról készültek a TERMÉSZET-ben, a gombák élőhelyén (függetlenül attól, hogy mikor voltak fotózva). A gombászegyesület és a marosvásárhelyi fotóklub szakemberei által bírált és értékelt fényképek fotókiállításon kerülnek bemutatásra 2O17 októberében. A zsüri (és a közönség) által díjazott fotók készítői az okleveleken kívül (szerény) jutalomban részesülnek.   Minden pályázó max. 6 képpel jelentkezhet. A 2O x 3O cm-es színes fényképeket legkésőbb ez év augusztus 3O-ig lehet leadni vagy beküldeni az egyesület székhelyére, a következő postacímre: Málnási András, Aleea Carpati, 39A sc.A ap.9, 54O296 Targu Mures. A borítékra kérjük ráírni: "GOMBÁK SZÉPE 4". A fényképek hátoldalára kérjük felírni, (felragasztani) a beküldő telefonszámát, e-mail elérhetőségét. Az előző pályázatokon részt vett fotókat, valamint a gombászt vagy más személyt megjenítő fényképeket nem értékeljük.                                             A pályázat célja a csodálatos gombavilág megismertetése (elsősorban a gombamérgezések megelőzése érdekében), valamint felhívni a természetjárók figyelmét a ritka, védettséget érdemlő gombafajokra, melyeknek kipusztulása szegényítené az amúgy is veszélyeztetett erdő-mező élővilágát.

                2O17 január 28                         Málnási András, az MLG elnöke 

                             

    KÉRJÜK egyesületi tagjainkat és az MLG szimpatizánsait, támogassák jövedelmi adójuk 2%-ával tevékenységünket. Az erre vonatkozó részletek, utasítások az EGYESÜLETÜNK rovatban olvashatók.         KÖSZÖNJÜK !

       2O17 jan. 12                                       Az MLG vezetősége

 

   Egyesületünk új titkára, Kovács György létrehozta a Málnássy László Gombászegyesület face book oldalát. Kérjük tagjainkat és szimpatizánsainkat, íratkozzanak fel minél hamarabb a gyorsabb, közvetlenebb üzenetcsere érdekében.

         2O16 O4. 17                                          Málnási András            

                                

                                                                                                                                                  Egyesületünk tagsága az utolsó megbeszélésen úgy határozott, hogy ezután minden túrán személyenként 5 lejjel kell hozzájárulni, egyesületünk költségeinek fedezéséhez. Gyermekek részvétele ingyenes. Mindenki szíves megértését kérjük. 

            2O15 O4. O8                                    Málnási András

 

       GOMBÁS KÖNYVEK

    - A Corvin kiadó gondozásában, az utóbbi években megjelent gombáskönyvekhez egyesületünknél bárki hozzájuthat. Az alábbi két kiadvány áll rendelkezésünkre:

NÉGY ÉVSZAK gombás ételei - Erdélyi Konyha recepteskönyvek sorozat

GYÓGYHATÁSÚ GOMBÁK a Kárpát-medencében - Természetpatika sorozat

 Igényléseket várunk a Gombavizsgáló szakellenőrök rovatban feltüntetett telefonszámokon, amíg a készlet tart.

                                                                    Málnási András